ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΜΕΞΙΚΟΥ-85 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ

17.01.2024

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα το συνδιοργανώνουν την ημερίδα “Mexican Culture meets Modern Greece: Archaeology, History, Art and Food” («Ο πολιτισμός του Μεξικού συναντά τη Σύγχρονη Ελλάδα: Αρχαιολογία, Ιστορία, Τέχνη και Διατροφή»). Συμμετέχει ο Μεξικανός αρχαιολόγος Diego De Santiago, ο οποίος ασχολήθηκε πρόσφατα με την έρευνα αρχαιολογικών χώρων που ανακαλύφθηκαν κατά την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Maya στις πολιτείες Quintana Roo, Campeche και Yucatan.

H εκδήλωση εγκαινιάζει το πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τον εορτασμό της 85ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Μεξικού, η οποία τιμάται το 2024. Στο εορταστικό αυτό πρόγραμμα η Πρεσβεία έχει αφιερώσει ιδιαίτερη θέση στην Αρχαιολογία, καθώς η Ελλάδα και το Μεξικό αποτελούν κοιτίδες πολιτισμών χιλιετιών, τα μνημεία των οποίων συνεχίζουν να γοητεύουν τον κόσμο έως σήμερα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://authgr.zoom.us/j/97590323573?pwd=TjVnRjJ4M2FqUUpuZWpJV2g5aDArZz09

Meeting ID: 975 9032 3573
Passcode: 825189

Σχετικά αρχεία