Δελτίο τύπου για τη συμμετοχή του Μ.Β.Π. στην 87η Δ.Ε.Θ.

19.09.2023

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής του και της διαρκούς προσπάθειας καλλιέργειας μιας δυναμικής σχέσης με το ευρύ κοινό συμμετείχε με επιτυχία στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με την καινοτόμο και επιτυχημένη εκπαιδευτική δράση του «Γνωρίζω τις Βυζαντινές Σφραγίδες. Από τις βούλλες στις ips».

Συγκεκριμένα η εκπαιδευτική δράση διάρκειας μίας ώρας (18.00-19.00) υλοποιήθηκε την Τετάρτη 13 και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στο Περίπτερο ΥΠ.ΠΟ. εντός της ΔΕΘ.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου (workshop) 25 στον αριθμό είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν με τη βοήθεια ψηφιακών μέσων και εφαρμογών ένα ελάχιστα γνωστό αντικείμενο της βυζαντινής περιόδου, τα μολυβδόβουλλα, και να σφραγίσουν ένα βυζαντινό έγγραφο παράγοντας τη δική τους βούλλα. Η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας με τη συμμετοχή όλων των ηλικιών και διαφορετικών ομάδων (οικογένειες, γ΄ ηλικία, έφηβοι κ.ά).

Η δράση ολοκληρώθηκε με την ομιλία της Δρος Αγαθονίκης Τσιλιπάκου, Γενικής Διευθύντριας Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 19.00 έως 19.30 μ.μ.

Σχετικά αρχεία