Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2018 – Απολογισμός

28.08.2018

 Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στις 21.30 στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με τίτλο «Από το BROADWAY στο HOLLYWOOD».

Χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας, οικο​γένειες με μικρά παιδιά και βρέφη στα καροτσάκια πλημμύρισαν το ατμοσφαιρικό αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού για να απολαύσουν τα πιο εμβληματικά τραγούδια από βραβευμένες ταινίες και παραστάσεις musical με τους διακεκριμένους λυρικούς τραγουδιστές Σοφία Μητροπούλου, Armando Puklavec και Παναγιώτη Μανιάτη. Στο πιάνο συνόδευσε ο Δημήτριος Νέπκας και στο Electone ο Παναγιώτης Κουντούρης. 

Με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, το Μουσείο σταθερό στο καλοκαιρινό ραντεβού του, προσέφερε και φέτος στο κοινό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μια μαγευτική βραδιά. Η προσέλευση δεν είχε προηγούμενο, με οδηγό τη δίψα του κοινού για καλή ποιοτική μουσική σε ένα αναβαθμισμένο πολιτιστικό περιβάλλον.

Επίσης, η μόνιμη έκθεση παρέμεινε ανοικτή μέχρι την έναρξη της συναυλίας με ελεύθερη είσοδο στην οποία συνέρρευσαν εκατοντάδες επισκεπτών.

Ευχαριστίες σε όλους όσοι στηρίζουν τις δράσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στους εργαζομένους του και στο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την άψογη συνεργασία.