ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΝΑΝΟ (1935-2024)

11.01.2024 - 11.01.2024

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια του διακεκριμένου αρχαιολόγου Νίκου Νικονάνου, ομότιμου καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Επίτιμου Προέδρου του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ο Νίκος Νικονάνος υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού» πριν ακόμη την ίδρυση του Μουσείου και συνέβαλλε τα μέγιστα, επικεφαλής του Σωματείου επί 25 συναπτά έτη (1988-2013), για την προώθηση των θεμάτων του υπό ίδρυση τότε Βυζαντινού Μουσείου της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια για τον εμπλουτισμό των συλλογών του, την ηθική και υλική ενίσχυση του Μουσείου, την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τα έργα της βυζαντινής ιστορίας και τέχνης και τη γενικότερη προβολή του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Μα πάνω από όλα υπήρξε ένας ξεχωριστός Άνθρωπος, πράος και συγκαταβατικός, πρόθυμος να υποστηρίζει και να στηρίζει έμπρακτα, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους και επιστήμονες. Η στοργή του, το χαμόγελο και το γέλιο του θα μας λείψει.

Η κηδεία του Νίκου Νικονάνου θα τελεστεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, στις 16:30, στον ναό της Αναστάσεως στα κοιμητήρια της Θέρμης.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.