Πλούσιος ο απολογισμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων!

19.05.2022

Πλούσιος ο απολογισμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων! Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 το Διαπολιτισμικό Σχολείο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το Μουσείο μας. Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε και να φιλοξενήσουμε μαθητές και μαθήτριες Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού από την Αλβανία, την Αρμενία, το Αφγανιστάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Γκάνα, την Κίνα, το Κογκό, τη Συρία και την Ξάνθη. Γνωρίσαμε μια χαρούμενη, γεμάτη ζωντάνια και με πολλές απορίες πολυπολιτισμική ομάδα παιδιών με τα οποία αναζητήσαμε αντικείμενα του μουσείου, τα παρατηρήσαμε, τα φωτογραφίσαμε, συζητήσαμε, παίξαμε. Ευχαριστούμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις εκπαιδευτικούς για την επίσκεψη και την πολύτιμη εμπειρία.
Το βράδυ της 18ης Μαΐου, κύριας ημέρας του εορτασμού, το κοινό απόλαυσε με δωρεάν είσοδο τραγούδια του τάνγκο στην εκδήλωση με τίτλο “Χορεύοντας με τη φωνή, τραγουδώντας με το χορό”, που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σωματείο Φίλων Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και το Μουσείο μας. Η Άλκηστις Τόγια μάγεψε το κοινό με την ερμηνεία της με τη συνοδεία του εξαίρετου πιανίστα και συνθέτη Κανάρη Κεραμάρη. Τραγούδια του μεσοπολέμου, μελωδίες των Edith Piaf, Kurt Weill, Astor Piazzola καθώς και γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες ταξίδεψαν το κοινό στο ατμοσφαιρικό αίθριο του Μουσείου μας.
Υποδεχτήκαμε την ημέρα του εορτασμού 450 επισκέπτες στη μόνιμη και περιοδική έκθεση του Μουσείου και 924 στον Λευκό Πύργο.
Σας ευχαριστούμε όλες και όλους. Εσείς είστε η δύναμή μας.