Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός

20.08.2023 - 21.08.2023

“Και η φωνή αυτού ως φωνή υδάτων πολλών”/μια Αποκάλυψη

Γιώργος Μουλουδάκης – Σοφία Χίλλ – Studio 19st

Μια μουσική παράσταση πολυμέσων, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σε παραγωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και με την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Την Κυριακή 20 και την Δευτέρα 21 Αυγούστου, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”, ο Γιώργος Μουλουδάκης, η Σοφία Χίλλ και το Studio 19st, παρουσιάζουν την παράσταση πολυμέσων με τίτλο “Και η φωνή αυτού ως φωνή υδάτων πολλών”/μια Αποκάλυψη. Η παράσταση εντάσσεται στον θεσμό “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”, του Υπουργείου Πολιτισμού, που φέτος έχει θέμα του την κλιματική αλλαγή. Με εκκίνηση την Αποκάλυψη του Ιωάννη και με ψηφιακές μεταλλάξεις πορτραίτων Φαγιούμ, ψηλαφεί το ψυχικό τραύμα της εξακολουθητικά επικείμενης μες στους αιώνες καταστροφής, που στις μέρες μας βαφτίζεται κλιματική κρίση.

Χρησιμοποιούνται πολλαπλές προβολές, surround ήχος, σε πραγματικό χρόνο διαμόρφωση οπτικοακουστικών ψηφίδων, δρώσα επί των προβολών ηθοποιός (Σοφία Χίλλ), ζωντανή μουσική (Γιώργος Μουλουδάκης), αντιμαχόμενοι επιστημονικοί διάλογοι, ιερά κείμενα, πολύγλωσσες καταγραφές λειτουργικών ανά την υφήλιο τελετών, καθώς και μια αιρετική εκφορά λόγου της ηθοποιού στις προβολές, παράλληλα με αντίστοιχα απρόσμενη χρήση ηχητικών τοπίων από τον Γ. Μουλουδάκη και το Studio 19st (Κώστας Μπώκος, Βασίλης Κουντούρης).

Η παράσταση θεμελιώνεται στη θέση πως ο άνθρωπος δεν είναι το κέντρο, μα ένας ακόμα φιλοξενούμενος αυτού του κόσμου, και πως η κλιματική κρίση είναι μια ουρανομήκης ευκαιρία εμπέδωσης στον παρόντα χρόνο μιας κουλτούρας Ιερού Ακατάλυτου για το κοινό μας σπίτι.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες  και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

Σχετικά αρχεία