Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024”

23.05.2024 - 24.05.2024

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει για ενδέκατη χρονιά στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟ και αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο μέσα από τα εκθέματα και τους κήπους του.

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές είναι μια επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνει τις εξής δράσεις:

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, 09:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους κήπους και στις αίθουσες του Μουσείου για μαθητές/μαθήτριες Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον φυτικό κόσμο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού». Οι μαθητές θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, 12:00 Θεματική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγο του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2313306422 (09:00 έως 14:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στις δράσεις.

Σχετικά αρχεία