Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με το Μουσείο

26.04.2015 - 03.05.2015

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας μία σειρά εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στους χώρους του.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στις 11.00 με το Μουσικό Πρωινό, στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης και τον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Μουσείου, σε μία διαδοχική συναυλία μουσικών συνόλων του Σχολείου μέσα στον εκθεσιακό χώρο, ταξιδεύοντάς μας σε διάφορες μουσικές περιόδους, από την αρχαιότητα και την κλασική μουσική ως το ρεμπέτικο τραγούδι, δημιουργώντας παράλληλα έναν μουσικό διάλογο με τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης.

Ακολουθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, στις 19.00, στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο “Ιστορίες βεστιαρίου“, του μουσικού συνόλου “Μουσικές του κόσμου”, που επιχειρεί να μυήσει το κοινό στην περίοδο του μεσοπολέμου στην Ευρώπη και τα κινήματα τέχνης του γερμανικού εξπρεσιονισμού, του γαλλικού κυβισμού και του ντανταϊσμού (dada).

Τέλος, την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, το πρωί, η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα του Σχολείου, θα παίζει για τους επισκέπτες μουσική στο αίθριο του Μουσείου.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα προγράμματα για το «Μουσικό Πρωινό» την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 που θα γίνει και τις «Ιστορίες βεστιαρίου» την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Σχετικά αρχεία