Σεμινάριο “Νέες λειτουργίες και ψηφιακά εργαλεία στη διάθεση των Μουσείων”

11.12.2015

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Νέες λειτουργίες και ψηφιακά εργαλεία στη διάθεση των Μουσείων», το οποίο απευθύνεται σε στελέχη των αρχαιολογικών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, από τις 9.30 έως τις 14.00 στον χώρο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΒΠ.

Στο σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας και οργάνωσης δεδομένων στο διαδίκτυο με συγγραφικά και διαδραστικά εργαλεία, καθώς και τις διαδικτυακές διευθύνσεις για δωρεάν επεξεργασία αρχείων και δεδομένων. Έτσι, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια φαρέτρα ψηφιακών εργαλείων, προκειμένου να αξιοποιήσουν τα δεδομένα τους και να δημιουργήσουν μια ελκυστική και ευφάνταστη παρουσίαση του υλικού τους, με ιδιαίτερη αισθητική. Τα αποτελέσματα της χρήσης διαδικτυακών εργαλείων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ιστοχώρους, σε παρουσιάσεις powerpoint ή και ως αρχεία εικόνας για τον εμπλουτισμό κειμένων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να έχουν μαζί τους φορητό υπολογιστή, καθώς θα γίνουν  ζωντανά παραδείγματα αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων σε διαδικτυακό τόπο, με τη χρήση Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου της Πλατφόρμας Weebly.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.