Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016

26.05.2016 - 29.05.2016

«Πράσινο εντός, εκτός και πέρα από αυτά…»

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχοντας στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο εντός και εκτός, μέσα από τα εκθέματα και τον κήπο του, και, ακόμη πιο πέρα, πρασινίζει τη γειτονιά του…

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές αποτελούν μια επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης, με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνεργάζεται φέτος με το «Πελίτι» (εναλλακτική κοινότητα για τη διατήρηση της γεωργικής βιοποικιλότητας της χώρας), τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και διοργανώνει τις εξής δράσεις:

Εκδηλώσεις

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Πέμπτη 26/5, 9.00 και 11.00

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικά τμήματα Δ΄ Δημοτικού στη μόνιμη έκθεση και στον κήπο του μουσείου, με θεματικό άξονα τον φυτικό κόσμο (οι συμμετοχές έχουν συμπληρωθεί)

Κυριακή 29/5/2016, 10.00

Περιβαλλοντική δράση

φύτευση αρωματικών φυτών στη γειτονιά του Μουσείου. Περιβαλλοντική δράση για οικογένειες και ενήλικες (δεν απαιτούνται δηλώσεις συμμετοχής. Τόπος συνάντησης: αίθουσα υποδοχής Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού)

Για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ευχαριστούμε την Agri Herb για τη χορηγία των αρωματικών φυτών.