Παρουσίαση μεταφρασμένων βιβλίων. «Θρύλοι του Αίμου» και «Ο θάνατος του ιππότη Τσελάνο και άλλες ιστορίες»

18.12.2017

Το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στις 19.00 στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Θα παρουσιαστούν δύο βιβλία που μεταφράστηκαν στα ελληνικά και τα βουλγαρικά αντίστοιχα.

Το βιβλίο «Θρύλοι του Αίμου» του Γιορντάν Γιόβκοβ θα παρουσιάσουν η κ. Χριστίνα Μάρκου, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ.,  η κ. Ζωή Πολίτου, Πτυχιούχος του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., Προϊσταμένη του Τμήματος Προμηθειών, και ο κ. Αλμπάνης Μάρκος, Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Βάρνας και του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., μέλος Ε.Τ.Ε.Π. της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Υλικών, Εξοπλισμού & Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής.
Το  βιβλίο «Ο θάνατος του ιππότη Τσελάνο και άλλες ιστορίες» θα παρουσιάσει η συγγραφέας κ. Θεανώ  Καλογιάννη και η μεταφράστρια του βιβλίου κ. Zdravka Mihaylova.

Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ με την ερμηνεία κλασικών έργων από το «Σύνολο Εγχόρδων Ροτόντα» του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της καθ. Irina Dragneva

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

Είσοδος ελεύθερη.

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, FM 102, FM 9,58, FM 100, TV 100