ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ. Ο ΒΙΓΛΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

14.02.2019 - 17.02.2019

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ
Ο ΒΙΓΛΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Για πρώτη φορά, τηλεοπτική εκπομπή παρουσιάζει τόσο εκτενώς και με σπάνια ντοκουμέντα -φωτογραφίες, την ιστορία και την αρχιτεκτονική του πιο διάσημου μνημείου της Θεσσαλονίκης, του ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
Αγέρωχος, δυνατός, φημισμένος, αγαπήθηκε – παρά την τραγική του ιστορία – από περιηγητές, ζωγράφους, φωτογράφους, ποιητές, πεζογράφους και απλούς ανθρώπους και πάντοτε μία άνοδος στις επάλξεις του είναι μία συναρπαστική και μοναδική εμπειρία.
Στην εκπομπή μιλούν:
1. Η Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού ΑΓΑΘΟΝΙΚΗ ΤΣΙΛΙΠΑΚΟΥ για τα ιστορικά στοιχεία του Λευκού Πύργου και για τη ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ που αναπτύσσεται στους ορόφους του Μνημείου, μία έκθεση εντυπωσιακή, εμπλουτισμένη με Πολυμέσα, που παρουσιάζει τη λαμπρή ιστορία της Θεσσαλονίκης, από την ίδρυσή της, το 316/315 π.Χ. ως τις μέρες μας.
2. Ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ, για τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του μνημείου και τις πρόσφατες εργασίες που έγιναν για την προστασία του και την ανάδειξή του .
3. Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΚΑΛΟΥΔΗ , Δρ Ιστορίας , Δρ Διδακτικής της Ιστορίας και συγγραφέας , για το πώς αναφέρεται ο Λευκός Πύργος στο έργο γνωστών Θεσσαλονικέων λογοτεχνών .
Και όλα αυτά στο Α΄ Μέρος του Αφιερώματος στο ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ αφού θα ακολουθήσει και Β’ Μέρος, όπου μιλούν συλλέκτες, συγγραφείς και δημοσιογράφοι για το πώς απεικονίζεται ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ στα καρτ-ποστάλ, σε κείμενα ανάμνησης και σε εξώφυλλα βιβλίων.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ παρουσιάζονται τηλεοπτικά όλα τα πρόσωπα του ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ από την κατασκευή του ως σήμερα.
Άλλη μία εκπομπή του Στέλιου Λουκά  για τα ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ!
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ και
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ TV100
Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:
http://www.fm100.gr ή TV100live