«Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Κατηγορία:  Περιοδικές Εκθέσεις

Ημερομηνία Έναρξης:  24/10/2010

Ημερομηνία Λήξης:  31/01/2011

Εγκαίνια:  24/10/2010

Χώρος:  Πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων Μ.Β.Π.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο των φετινών 45ων Δημητρίων που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, φιλοξένησε έκθεση του εικαστικού Κωνσταντίνου Ξενάκη.
Ο Κωνσταντίνος Ξενάκης, καλλιτέχνης της ελληνικής διασποράς, έχει ξεχωρίσει διεθνώς με το πρωτότυπο έργο του. Ο εικαστικός του λόγος, βασισμένος σε φιλοσοφία ζωής και συνεχή αναζήτηση, γεμάτος από έννοιες, σύμβολα, μεταφορές και σκέψεις πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα και τεχνολογία, απαιτεί από τον θεατή την ενεργοποίηση της σκέψης του, για να μπορέσει να ακολουθήσει το μονοπάτι της έμπνευσης του καλλιτέχνη.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση δύο έργων του καλλιτέχνη στην τρίτη αίθουσα του Μουσείου «Από τα Ηλύσια Πεδία στο χριστιανικό Παράδεισο» με θέμα τα κοιμητήρια της παλαιοχριστιανικής εποχής. Τα δύο έργα δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα και την ευκαιρία για συγκρίσεις σε εικαστικό ή νοητικό επίπεδο με τα αρχαία εκθέματα και ανοίγουν διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν για θέματα ζωής, όπως ο θάνατος.Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο των φετινών 45ων Δημητρίων που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, φιλοξένησε έκθεση του εικαστικού Κωνσταντίνου Ξενάκη.

 

Φορείς

Δήμος Θεσσαλονίκης, 45α Δημήτρια, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού